Muvazzaf subayları 5 savcı sorguluyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2009 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında yapılan son operasyonda farklı illerde gözaltına alınan muvazzaf subaylar Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ndeki sorgularına başlandı.

Merkez Komutanlığı'ndaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Gümüşsuyu Askeri Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 9 subay iki beyaz minibüsle bir askeri savcı nezaretinde adliyeye getirildi. Sivil kıyafetli askerler eşliğinde getirilen subaylar adliyeye hakim ve savcıların giriş için kullandıkları protokol kapısından alındı. Edinilen bilgilere göre muvazzaf subayları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın'ın aralarında bulunduğu 5 savcının sorguladığı öğrenildi.

İstanbul Merkez Komutanlığı subayların Merkez Komutanlığı'nda sorgulanmasını talep etmiş ancak, Ergenekon savcıları bu isteğe karşı çıkmıştı.


Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan muvazzaf askerler Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Soruşturma kapsamında farklı illerde gözaltına alınan 4'ü albay 9 muvazzaf subay, Merkez Komutanlığı'ndaki işlemlerin ardından Gümüşsuyu Askeri Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Askerler daha sonra Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Ardliyesi'ne getirildi. Zanlılar, hakim ve savcıların kullandığı arka kapıdan adliyeye alındı. 9 kişi soruşturmayı yürüten savcı tarafından sorgulanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber